Lieldienas

Kristus augšāmcēlies – patiesi augšāmcēlies. Vai jūs atceraties, kāpēc šos vārdus vienmēr pasaka ar tādu lielu prieku? Tas fakts, ka Kristus parvarēja navi, deva lielu cerību visiem ļaudim.

No Jezus Kristus augšamcelšanas brīža pasaulē ienāca kristīga ticība, kura specīgi ietekmēja uz pasauli. Mēs nevaram klusēt par tik svarīgo notikumu!

Senatnē Lieldienas simbols bija jēriņš. Tādēļ musējā programmā daudzas spēļes bija saistītas ar jēriņiem: pūkaina balta bumba, aitiņa no dabas materialiem, mazo aitiņu meklēšana laukā un cits. Bēŗniem tika piedavats uztaisīt lieldienu jēriņu ar rokām. Aitiņas simbols radija draudzīgo svētku atmosfēru. Kā arī mēs dziedajām lieldienas dziesmas.

Papildus tām mēs stāstījām bēŗniem īstu Lieldienas vēsturi, kruru daži bērni pirmo reizi dzirdēja. Viņi uzzināja, ka Jēzus ir piedzimis, un Viņš bija kā pūkains, balts jēriņš. Bet Jezu piesīta pie krusta, kā vislabāko upuri Dieva priekša par cilvēku grēku. Pateicoties tām katrs cilvēks var izligties ar Dievu. Bet Jēzus ir augšamcēlies!

Programmas beigās bērnus gaidīja tradicionalais mielasts – maca, vīnogu sula un saldami.

Tie bija neparasti, bet ļoti interesanti svētki. Mēs esam pateicīgi vēcakiem, kuri atbalstīja šo iniciatīvu, kā arī kristiešiem, kuri palidzēja organizēšanā.
Pateicoties kopējiem spēkiem svētki sanāca lieliski!

Lasīt vairāk...